torsdag, mars 22, 2007

Sminktrender i vår

Jag var inne på aftonbladet och kikade runt, varje vår, sommar, höst och vinter har de en specialgrej där de visar upp säsongens smink och denna gången var det naturligtvis våren som var i fokus.

Ögon
I vår är det mycket pasteller, metaller och jordtoner som florerar bland ögonskuggorna och så ska man ha mörka ögonfransar. Yeah, i like that. Ögonbrynen ska tydligen också växa "vilt"..

Hud
I vår ska man ha pussöta kinder och i puderväg ska man ha en fin solbränd look, dock inte något glitterpuder som förra året. Huden ska även glänsa, men släng nu inte på matfett för så mycket glans ska det inte vara.

Läppar
Färgerna är rosa och naturligt. Den rosa färgen ska endast vara en skimrande rosa så ens egen färg lyser igenom. Yeah, that's great!
För de som inte gillar detta, så rekommenderas den naturliga looken där man kan använda sig enbart av covercream, men då vill "modefolket" att man ska ha rätt starka färger i övrigt för att det ska se snyggt ut.

Naglar
I vår ska det vara ovala naglar. Så börja slipa! För er som inte har naglar, köp stopp och väx. Färgen på naglarna ska vara vit, inte min smak. Men säkert snyggt på andra. Tånaglar ska matcha den naturliga looken och ens egna hudton.

Inga kommentarer: