torsdag, december 07, 2006

Handboll, hett eller inte?

Har medierna glömt bort att Handbolls EM för damer går på hemmaplan eller? Aftonbladet har uppmärksammat det hela med tre artiklar. Wow, grattis. De har väl inte tid att skriva om det för att de är ute och kollar så att Carola inte kör mer än vad det är tillåtet på en 90- väg.

Jag som aldrig läser Expressen, surfade in på deras hemsida för att se om de hade någon artikel om Handbolls EM och hör och häpna! De hade fler artiklar än Aftonbladet!! Wow, nu är jag riktigt imponerad. Så här brukar det inte vara... Men de har ägnat hela fem artiklar åt det! (här är truppen)

Okej för att landslaget för damer kallas för "det leende landslaget", men hur många leenden väcker de egentligen på svenska befolkningen? Knappast många va...
Men uppmärksamheten kring EM på hemmaplan verkar fortfarande vara katastrofal. Stackars tjejerna som kämpar och tränar för att bli ännu bättre än sist när de inte får någon uppmärksamhet.

Biljettpris för att få se "det leende landslaget" spela ligger mellan 80 och 300kr. Billigt. Priset är antagligen såpass lågt för att det ens ska komma en publik för att se dem spela. Jag tycker synd om dem.

Fixa nya människor som kan göra en bättre marknadsföring och som kan få media att öppna sina ögon för damernas handbollslandslag.

Inte ens herrarna får uppmärksamhet längre. Vem beror det på? Spelarna själva för att de anses vara sämre än vanligt eller är det rent av att det inte är lika mycket framgångar längre med misslyckade taktikupplägg av förbundskaptenen? Jag tror det beror på det sista.

Håller handbollen på att dö ut ännu mer i Sverige eller håller organisationen på att koka ihop en plan som ska chocka hela världen? Jag tror på det första alternativet. förlåt, men handbollen är verkligen inte lika het längre.

Inga kommentarer: